Șeful statului Igor Dodon a spus că posibil va candida la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie din parte mai multor forțe politice. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Acces în direct” de la postul de televiziune NTV.

Președintele an anunțat că va pregăti un raport detaliat despre perioada de activitate pe care-l va prezenta în luna august. Totuși, președintele nu s-a decis dacă va candida la cel de-al doilea mandat. „Voi discuta cu oamenii și vom vedea. În perioada 8 -10 septembrie vom anunța decizia”, a declarat acesta.

„Evident că nu voi fi candidatul din partea Partidului Socialiștilor (PSRM), pentru că președintele nu poate fi membru de partid și așa mai departe. Candidat din partea mai multor forțe politice, posibil, dar asta doar în cazul când voi lua o astfel de decizie”, a adăugat Igor Dodon.

La alegerile prezidențiale din 2016 Igor Dodon a câștigat în fața Maiei Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!