auto

Ştiai asta? De ce indicatorul STOP este anume un octogon de culoare roşie şi nu altfel

08 iulie 2020, ora 12:47
Distribuie:

Toată lumea cunoaşte, mai ales conducătorii auto, dar şi cei care se pregătesc pentru a deveni şoferi, cum arată indicatorul rutier de prioritate 2.2 din Regulamentul Circulaţiei Rutiere – “Trecerea fără oprire este interzisă”.

Dar cine i-a inventat forma mai neobişnuită? Nu s-a putut realiza rotund, ca şi cele din categoria indicatoarelor de interzicere sau restricție?

După cum se ştie, octogonul roșu cu inscripția albă STOP, obligă șoferul să oprească la linia de oprire, iar în absența sa – la marginea intersecției carosabilului. William Phelps Eno, un bogat originar din New England, a vorbit despre necesitatea unui astfel de semn în îndepărtatul 1900, încercând astfel să facă față haosului de pe drumurile publice. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram