Prim-ministrul Ion Chicu și președintele Igor Dodon oferă răspunsuri contradictorii atunci când sunt întrebați dacă au fost sau nu reluate negocierile privind acordarea creditului rusesc. 

Dacă premierul spune că soarta creditului este incertă și negocierile nu au fost începute, atunci șeful statului declară că acestea au fost reluate.

„Soarta creditului rusesc este încă incertă, trebuie de discutat și negociat. Negocierile nu au fost începute, este procedură, trebuie să vină de la Comisia Parlamentară permisiune, aici este o procedură întreagă”, a declarat premierul pe 8 iulie în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

„Cu Federația Rusă am reluat negocierile pe credit. Ele practic au loc acum. Este vorba despre schimbul de scrisori”, a spus șeful statului pe 7 iulie în cadrul emisiunii „Acces în Direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Pe 7 iulie, după o ședință de peste opt ore, Curtea Constituțională (CCM) a pronunțat hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă, pe 17 aprilie, în valoare de 200 milioane de euro. Opoziția de la Chișinău a fost de părere atunci că acest credit nu este în interesul țării dar al F. Ruse.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!