/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Au fost sau nu reluate negocierile privind acordarea creditului rusesc? Chicu și Dodon oferă răspunsuri contradictorii

missing
09 iulie 2020, ora 08:34

Prim-ministrul Ion Chicu și președintele Igor Dodon oferă răspunsuri contradictorii atunci când sunt întrebați dacă au fost sau nu reluate negocierile privind acordarea creditului rusesc. 

Dacă premierul spune că soarta creditului este incertă și negocierile nu au fost începute, atunci șeful statului declară că acestea au fost reluate.

„Soarta creditului rusesc este încă incertă, trebuie de discutat și negociat. Negocierile nu au fost începute, este procedură, trebuie să vină de la Comisia Parlamentară permisiune, aici este o procedură întreagă”, a declarat premierul pe 8 iulie în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

„Cu Federația Rusă am reluat negocierile pe credit. Ele practic au loc acum. Este vorba despre schimbul de scrisori”, a spus șeful statului pe 7 iulie în cadrul emisiunii „Acces în Direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Pe 7 iulie, după o ședință de peste opt ore, Curtea Constituțională (CCM) a pronunțat hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă, pe 17 aprilie, în valoare de 200 milioane de euro. Opoziția de la Chișinău a fost de părere atunci că acest credit nu este în interesul țării dar al F. Ruse.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram