/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri de Paște, planul Kremlinului și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are nicio dorință de pace

/DOC/ Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Chicu: ”Toți urmărim același obiectiv”

missing
09 iulie 2020, ora 11:21

Cele patru proiecte pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea au fost votate, astăzi, 9 iulie în plenul Parlamentului. După patru tentative de a veni în fața deputaților, prim-minitrul Ion Chicu a prezentat de la tribuna Parlamentului proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Deputații din opoziție au părăsit sala plenului.

Premierul Ion Chicu şi-a ţinut discursul de prezentare a proiectelor de lege privind asumarea răspunderii după huiduielile de la începutul ședinței.

”Considerând faptul că aceste proiecte sunt spre beneficiile cetățenilor, economiei și societății, Guvernul își exprimă speranța că ele vor ajunge să fie implementate cât mai rapid posibil. Or sunt sigur că toți urmărim același obiectiv – să facem viața mai bună în Republica Moldova”, a declarat premierul Ion Chicu.

”Vă mulțumesc pentru răbdarea dumneavoastră. Deputații care nu sunt de acord au la dispoziție 72 de ore în care pot depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului”, a comentat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Menționăm că Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru un pachet din patru legi, care prevăd inclusiv majorări de salarii pentru medici și ajutoare pentru cei care au avut de suferit în urma pandemiei.

Ultimele trei ședințe de Parlament la care premierul a încercat să prezinte legile au fost amânate, din cauza lipsei cvorumului. Deputații din opoziție boicotau ședințele, pentru că, în opinia lor, aceste modificări legislative trebuiau trecute prin Parlament prin procedură obișnuită și nu prin asumare de răspundere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram