/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Primarul de Hîncești, Alexandru Botnari, riscă să fie demis: Ar fi admis un conflict de interese cu fiul său

09 iulie 2020, ora 11:02

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința fostului deputat democrat, primarul de Hîncești, Alexandru Botnari, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său.

Potrivit materialelor probatorii din dosar, în ianuarie 2018, alesul local, aflându-se în calitate de primar,  ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.

Contractul a fost semnat pentru un termen de 25 de ani, în rezultatul căruia fiul ar urma să achite 10% anual din prețul inițial de 79400 lei.

În rezultatul acestei acțiuni, inspectorul de integritate a stabilit că,  primarul a admis un conflict de interese, încălcând Legea 133 privind declararea averii și intereselor personale prin faptul că nu a informat ANI, în scris, în termen de 3 zile și nici nu a soluționat conflictul real în care s-a afla.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea competentă pentru demiterea primarului din funcție și va solicita instanței de judecată anularea acestui contract de arendă.

Primarul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

Sursa doc: ANI 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram