/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Actorul Vlad Ciobanu, care l-a jucat pe Eminescu în filmul „Luceafărul”, internat la Iași cu leucemie. Are nevoie de sânge!

missing
10 iulie 2020, ora 09:43

Actorul Vlad Ciobanu, cel care a jucat rolul lui Mihai Eminescu adolescent în filmul „Luceafărul” regizat de Emil Loteanu, a fost diagnosticat cu leucemie. „Este internat la Iași și are nevoie de sânge pentru transfuzii”, anunță într-un mesaj public pe Facebook prietenii.

Starea artistului ar fi extrem de gravă, iar în curând va începe ședințele de chimioterapie.

„Este internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie. Va face chimioterapie și va avea nevoie de – masă eritrocitară și (mai ales) trombocite, săptămâna viitoare, începând cu luni, 13 iulie” a scris Igor Cereteu pe pagina de Facebook

Potențialii donatori pot da sânge la Centrul Regional de Transfuzie Iași.

„Donatorul e necesar să nu fi fost bolnav de hepatită și să stea bine cu tensiunea arterială. Program de donare luni-vineri, între 7.00 – 13.00. Donatorul trebuie să aibă la el buletinul de identitate și să spună că donează sânge (eritrocite sau trombocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat… (vezi începutul mesajului). Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO (str. General Henri Berthelot 2-4) și să lase bonul portarului de la intrare, cu mențiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, doctor dna Gabriela Dorohoi” a mai scrie Cereteu.

Actorul Vladimir Ciobanu este în prezent director la Centrul Național de Educație prin Artă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram