Deputatul Platformei DA Vasile Năstase a oferit detalii despre moțiunea de cenzură pe care o va depune formațiunea împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la tv8 alesul poporului a precizat că aceasta nu se va referi la asumarea de răspundere a Guvernului. 

„Noi nu vom depune o moțiune de cenzură legată de asumarea de Guvern pentru că nu suntem împotriva conținutului, dar împotriva formei. Articolul 66 din Constituție spune clar că toate problemele care țin de adoptarea, rectificarea bugetului și alte chestiuni țin de competența Parlamentului. Noi avem o moțiune deja pregătită pe care am transmis-o colegilor noștri de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)”, a declarat Vasile Năstase.

În acest sens, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a spus că: „Noi vrem foarte mult să dăm jos acest Guvern, dar trebuie după mine să ne uităm la lucruri serios, în sensul în care trebuie să căutăm voturi pentru demiterea acestui Guvern după care să instalăm un alt Guvern care trebuie să salveze această țară”.

„Eu am ferma convingere că Guvernul va gestiona treburile până la alegerile prezidențiale. Să-l acuzăm pe domnul Chicu de partizanat politic, eu nu mi-aș asuma această declarație. Noi o să avem o discuție foarte serioasă în cadrul înaintării acestei moțiuni.. în cadrul forumului suprem al partidului”, a declarat deputatul Partidului Democrat Ion Leucă

Ieri, 7 iulie, președintele Platformei DA în Parlament Alexandru Slusari a anunțat că deputații fracțiunii vor pregăti o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și că aceasta nu va fi depusă în următoarele 72 de ore, dar săptămâna viitoare.

Poziția deputatului PAS Sergiu Litvinenco a fost reiterată și de către deputatul Igor Grosu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!