/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Reacția „Avia Invest” la anunțul APP: „Guvernul minte, iar contractul de concesionare nu este reziliat”. Ce spune Chicu

missing
10 iulie 2020, ora 16:58

Compania „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), dezminte informațiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare. „În pofida visurilor lui Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască Aeroportul Chișinău încă 43 de ani”, se arată în comunicatul emis de către responsabilii „Avia Invest”. Premierul Ion Chicu a declarat că autoritățile au înaintat cererea către „Avia Invest”, după ce, potrivit lui, compania nu și-a îndeplinit obligațiunile contractuale.

Ion Chicu, prim-ministru al R. Moldova:Compania nu și-a îndeplenit obligațiunile și respectiv Agenția Proprietăți Publice a înaintat cererea de reziliere a contractului către „Avia Invest” Poate să recunoască că nu a respectat contractul și să transmită acțiunile sau să meargă în instanță. Avem legislație, avemm instanțe și pot fi examinate”.

De cealaltă parte, „Avia Invest” susține că Guvernul minte, iar contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva.

Compania „Avia Invest” a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare, iar acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit.

Mai mult, „Avia Invest” constată cu îngrijorare amplificarea atacurilor la adresa companiei. Acestea sunt orchestrate personal de Igor Dodon, care a demonstrat că nu se va opri în fața nici unei ilegalități pentru a-și realiza scopul de a prelua controlul la acest obiectiv în care s-au făcut investiții imense și a fost modernizat în ultimii ani.

Presiunile autorităților asupra „Avia Invest” au fost atât de uriașe încât companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să semneze o poliță de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să o prezinte anual. În această situație, „Avia Invest”, fiind un investitor de bună credință, a încheiat o astfel de poliță de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federația Rusă și a prezentat actele necesare autorităților de resort de la Chișinău.

Însă, Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască polița de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă așa proceduri sunt perfect legale. O asemenea atitudine a autorităților confirmă încă o dată că în adresa companiei noastre sunt create obstacole artificiale de a găsi un motiv pentru rezilierea contractului de concesionare.

„Avia Invest” reiterează că este o companie solvabilă, care își exercită activitatea în strictă conformitate cu legislația și cu prevederile contractului de concesionare. Presiunile la care este supusă au la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon, care nu se arată deranjat de faptul că prin această atitudine a transformat Republica Moldova într-o zonă roșie pentru investitorii internaționali, inclusiv cei din Rusia, pe care șeful statului îi cheamă să facă afaceri.

Este evident faptul că, pentru acest furt, Igor Dodon este gata să admită ca din bugetul de stat să fie achitate 900 mil. USD – suma revendicată de „Avia Invest” în cauza împotriva Republicii Moldova de la Curtea de Arbitraj Internațional.

 

Precizările APP în legătură cu rezilierea contractului cu „Avia Invest”, concesionarul aeroportului

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram