/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

UE a aprobat acordarea unei noi tranșe, de 30 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară pentru R. Moldova

10 iulie 2020, ora 14:05

Uniunea Europeană a aprobat vineri, 10 iulie, debursarea a 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară pentru R. Moldova. Aceasta este cea de-a doua și ultima tranșă din cadrul actualului program de asistență macrofinanciară pentru Moldova, prima tranșă în valoare de 30 de milioane de euro fiind acordată în octombrie 2019. Tranșa a doua este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

Ieri, lidera PAS, Maia Sandu a anunțat că tranșa a treia, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău.

Paolo Gentiloni, Comisar pentru Economie:Astăzi, UE a aprobat încă 30 de milioane de euro în asistență financiară pentru a ajuta Moldova să facă față șocului economic cauzat de pandemia coronavirusului. Uniunea Europeană se află în fața poporului moldovenesc în aceste vremuri dificile. De asemenea, vreau să felicit Moldova pentru eforturile de reformă care sunt urmărite, de exemplu în îmbunătățirea sistemului de justiție și combaterea corupției”.

Lidera PAS, Maia Sandu a anunțat că tranșa a treia, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău.

„Altfel spus, un cadou de 400 milioane de lei din partea UE pentru oamenii din R. Moldova. Din cauza lui Dodon și a guvernului lui, acești bani nu vor mai ajunge în țara noastră, vor ajunge în altă țară, cu conducere responsabilă”, a declarat lidera PAS.

Programul este destinat pentru a ajuta Moldova în acoperirea nevoilor sale de finanțare externă, ceea ce este deosebit de important în contextul pandemiei de coronavirus, în timp ce implementează o agendă de reforme amplă și ambițioasă.

Uniunea Europeană este disponibilă să lanseze un nou program pentru R. Moldova în valoare de 100 milioane euro. Comisia este pregătită să acorde prima tranșă a acestei asistențe macrofinanciare în cel mai scurt timp, după adoptarea legală a Memorandumului de Înțelegere cu Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram