/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un brazilian a scris o carte despre teritorii nerecunoscute mondial, iar regiunea transnistreană este cap de afiș

10 iulie 2020, ora 21:16

Regiunea transnistreană a ajuns subiect de carte pentru un brazilian. Scriitorul și-a dedicat o bună parte din viață călătoriilor în teritoriile, care și-au atribuit statut de țară, dar nu sunt recunoscute la nivel internațional. Toată experiența acumulată de-a lungul anilor, a descris-o într-o carte, în care regiunea din stânga Nistrului este cap de afiș. Lucrarea a fost lansată zilele trecute, fiind disponibilă în limba engleză.

„Am ales ca primul capitol să fie despre Transnistria pentru că este în Europa și este foarte puțin cunoscută lumii.”

Brazilianul s-a aflat în Republica Moldova în 2015, fiind o bună parte din timp în regiunea separatistă. A călătorit prin zonă cu transportul public, a consumat mâncare de stradă și chiar a reușit să asiste la o nuntă.

În cartea sa întitulată „Națiuni nerecunoscute: călătorii în țări care nu există”, scriitorul descrie raioanele din stânga Nistrului drept locul în care Uniunea Sovietică încă mai persistă prin denumirile străzilor, monumentele de pe străzi, arhitectura și legendele urbane.

Guilherme Canever atinge și subiectul legat de comerțul ilegal de arme, dar și despre familiile care dețin monopolul în regiune, fiind considerate un fel de mafia locală.

GUILHERME CANEVER, AUTOR: „Cred că este foarte important ca oamenii să citească cartea și cunoască despre aceste regiuni necunoscute, care sunt de fapt, niște conflicte înghețate despre care trebuie să discutăm, unica soluție de a le rezolva.”

Cartea cuprinde 16 istorii despre regiunile separatiste, nerecunoscute la nivel mondial. Lucrarea a fost lansată acum câteva zile în Brazilia, țara de baștină a autorului și poate fi procurată online, în varianta engleză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram