Deținutul Oleg Pruteanu, aflat în arest preventiv de aproape trei ani, pentru trafic de droguri și diagnosticat ieri cu coronavirus, a fost transferat azi de la spitalul Penitenciarului numărul 16, unde a ajuns ieri și dus la Institutul de Medicină Urgentă. Pruteanu ar fi fost intubat, la reanimare, după ce starea lui de sănătate s-a agravat, spune avocata acestuia, Alla Raevschi.

Oleg Pruteanu a fost testat după ce a prezentat simptome, inclusiv febră înaltă, timp de cinci zile, iar unul dintre avocații săi, Ala Raevschi, a fost diagnosticată zilele trecute cu coronavirus.

Inițial, responsabilii de la Penitenciarul 13, acolo unde e deținut Pruteanu, au refuzat să îi facă un test la Covid – 19.

„Parametrii clinici pe care îi prezenta, simptomele de răceală simplă, nu necesitau efectuarea unui test Covid pentru că ca să faci test trebuie să te încadrezi în anumiți parametri. După ce avocata lui ne-a spus că a fost confirmată, evident că noi am luat altă poziție și am decis astăzi, să testăm deținutul la Covid și să vedem care sunt rezultatele”, ne-a declarat joi Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!