Deținutul Oleg Pruteanu, aflat în arest preventiv de aproape trei ani, pentru trafic de droguri, transferat azi la Institutul de Medicină Urgentă, în secția de Reanimare, după ce ieri a fost diagnosticat cu coronavirus, se află în stare critică. Directorul de la Urgență, Mihai Ciocanu, spune că acesta respiră de sine stătător, dar că ar putea fi intubat din cauza evoluției negative a sănătății sale.

„Pacientul are pneumonie interstițială a ambilor pulmoni și Covid – 19 confirmat. Saturația cu O2 în jur de 90%. Evoluție negativă. Este posibil că doctorii îl vor intuba, situația este chiar critică. Vedem cum răspunde în 2-3 zile la tratament. Cam târziu l-au adus”, ne-a spus Mihai Ciocanu.

Pruteanu este păzit la ușa salonului de Reanimare de mai mulți polițiști înarmați.

„Transferul a fost coordonat între Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății. Doctorii noștri au început tratamentul intensiv cu toate medicamentele incluse în Protocolul clinic pentru tratamentul pacienților critici Covid. Dupa cum am înțeles, nu are alte comorbidități și poate ieși din această situație”, a mai menționat directorul de la Urgență.

Oleg Pruteanu a fost testat după ce a prezentat simptome, inclusiv febră înaltă, timp de cinci zile, iar unul dintre avocații săi, Ala Raevschi, a fost diagnosticată zilele trecute cu coronavirus.

Inițial, responsabilii de la Penitenciarul 13, acolo unde e deținut Pruteanu, au refuzat să îi facă un test la Covid – 19.

„Parametrii clinici pe care îi prezenta, simptomele de răceală simplă, nu necesitau efectuarea unui test Covid pentru că ca să faci test trebuie să te încadrezi în anumiți parametri. După ce avocata lui ne-a spus că a fost confirmată, evident că noi am luat altă poziție și am decis astăzi, să testăm deținutul la Covid și să vedem care sunt rezultatele”, ne-a declarat joi Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!