/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Proteste la Habarovsk, după arestul guvernatorului. Oamenii au scandat lozinci împotriva lui Putin

missing
11 iulie 2020, ora 16:07

Mii de oameni au ieșit azi în stradă la Habarovsk, o regiune din estul Federației Ruse, după ce guvernatorul Serghei Furgal, a fost arestat. Oamenii au scandat lozinci anti Putin. Presa locală scrie că ar fost până la 40 de mii de protestatari.

Oamenii au strigat: „Libertate”, „Putin e un hoț” și „Putin, dă-ți demisia”, considerând că reținerea lui Furgal are la bază motive politice.

Nu a fost nevoie de intervenția poliției, deoarece protestul a fost pașnic.

Liderul de opoziție Alexei Navalnîi a spus despre protestul care a durat aproape patru ore că „a fost un record absolut pentru regiune și o dovadă unică de solidaritate”.

Furgal a fost reținut joi și plasat în arest pentru două luni, fiind acuzat că ar fi comandat asasinarea mai multor oameni de afaceri în urmă cu 15 ani.

La alegerile de acum doi ani, Serghei Furgal l-a învins pe reprezentantul „Rusiei Unite” a lui Vladimir Putin. Acesta face parte din Partidul Liberal Democrat al Rusiei, despre care se spune că ar fi loial Kremlinului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram