/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Precizările Ambasadei României la Chișinău în legătură cu procesarea solicitărilor de vize pentru studii și muncă

missing
13 iulie 2020, ora 16:23

Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău vine cu precizări în legătură cu procesarea solicitărilor de vize de lungă durată în scop de studii și de muncă. Reprezentanții Ambasadei menționează că solicitările de vize de studii pot fi depuse de către persoanele care au fost deja admise la studii.

Moldovenii care doresc să se înscrie la o unitate de învățământ din România nu pot depune solicitări de vize.

De asemenea, solicitările de vize de muncă pentru lucrători înalt calificați trebuie însoțite de avizul eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări din România, pe care este făcută mențiunea „Înalt calificat”.
Alte tipuri de vize de muncă nu se procesează, spune reprezentanții Ambasadei române la Chișinău.

Ambasada României reiterează în acest context care sunt condițiile în care este permis accesul pe teritoriul Secției Consulare. Printre acestea, lipsa simptomelor asociate COVID – 19. De asemenea, fiecare persoană este obligată să poarte mască de protecție să poarte mască de protecție și să se asigure că păstrează distanța socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram