/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Prioritate vor avea copiii din grupele pregătitoare. Cum va fi reluată activitatea grădinițelor din capitală

missing
13 iulie 2020, ora 17:04

Autoritățile de la Chișinău spun că vor propune scheme de încadrare treptată a copiilor și cadrelor didactice în cadrul grădinițelor, atunci când Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va decide să le redeschidă. Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, în prima etapă, la grădiniță vor veni doar copii din grupele pregătitoare.

„Asta va dura o săptămână, în funcție de recomandările specialiștilor. Și deja, săptămânal, vor urma să se încadreze și celelalte categorii de copii, astfel ca să nu facem presiune foarte mare asupra personalului și vom monitoriza situația pentru a preveni îmbolnvirile”, a anunțat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că pregătirile pentru reluarea lecțiilor în școli și licee la 1 septembrie sunt în toi.

„Sunt mai multe scenarii de reîncadrare a copiilor. Posibil, că în mun. Chișinău vor fi în 2 schimburi. Deja categoriile, cum va fi împărțită clasa, depinde de managerii fiecărei școli. Noi trebuie să reluăm procesul educațional. Știu că există riscuri, dar dezvoltarea copiilor nu poate să stagneze”, a mai menționat Ceban.

Astăzi, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a anunțat că elevii vor reveni la lecții pe 1 septembrie. Ministerul Educației propune 7 modele de funcționare a instituțiilor de învățământ, care vor fi aplicate în funcție de numărul de elevi și situația epidemiologică din fiecare localitate în parte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram