/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un ofițer de investigații din Florești este bănuit de încălcări de ordin penal și fiscal

missing
13 iulie 2020, ora 15:03

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința unui ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești al Inspectoratului General de Poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care ar fi încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale. Ofițerul a contestat actul ANI în instanța de contecios administrativ.

Potrivit ANI, în cadrul controlului efectuat asupra declarațiilor de avere depuse pentru anii 2012-2018, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul vizat a admis erori și date false la completarea declarațiilor prin nedeclararea veniturilor obținute în anii 2014-2018 – în sumă totală de 271.930 lei, din înstrăinarea a trei loturi de teren agricol, sub formă de alimentare cont bancar și transfer bancar de la persoane fizice și despre un apartament în care deține – 1/3 cotă parte, fapt pentru care se constată încălcarea prevederilor capitolului XVII din Codul Penal.

Totodată, asupra subiectului planează și suspiciuni de încălcare a legislației fiscale prin faptul că acesta ar fi omis să își onoreze obligațiunile fiscale de declarare a venitului de circa 60 mii lei, pe care l-ar fi obținut sub formă de creștere de capital de pe urma vânzării autoturismului personal, fapt confirmat prin declarația de avere și interese personale pentru anul 2014.

Pe cauza dată, de inspectorul de integritate a sesizat organul de urmărire penală.

Subiectul vizat a contestat actul ANI în instanța de contecios administrativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram