/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Ademeniți cu o ofertă atractivă. O universitate de peste Prut oferă laptopuri pentru tinerii care vor fi admiși la studii

missing
13 iulie 2020, ora 20:19

A fost aglomerație și la un centru de înscriere din orașul Sângerei, unde sunt acceptate dosarele pentru Universitatea din Suceava. Instituția de peste Prut îi ademenește pe tineri cu o ofertă atractivă: cei care vor fi admiși vor primi câte un laptop, cu o cartelă SIM, cu abonament la internet și trafic de date.

Universitatea de peste Prut pune la dispoziția elevilor din Republica Moldova 250 de locuri la cele zece facultăți. În prima zi, au fost înregistrate deja 80 de cereri.

Printre candidați este și Alexandra Beșiga. Tânăra a decis să-și construiască viitorul în România și a ales specialitatea Economia comerţului, turismului şi serviciilor hoteliere.

ALEXANDRA BEȘIGA: „Universitatea din Suceava este una dintre cele mai bune din România, cu un bun centru de tineret. Anume acolo voi putea obține o experiență mai vastă în comparație cu alte universități”.

ALIONA BEȘIGA: „Este o oportunitate foarte bună că avem posibilitatea de a depune dosarul pentru facultatea din Suceava, aici, în Republica Moldova, mai ales acum, în contextul pandemiei. Îmi fac griji, ca orice mamă, dar sunt optimistă și sper că vom fi acceptați”.

Iar Ion Caliga a ales specialitatea Contabilitate și Informatică de Gestiune.

ION CALIGA: „Voi face studiile în România, pentru că îmi oferă o perspectivă mai bună pe viitor, iar Universitatea este mai aproape de casă”.

ANA CALIGA: „Așa a hotărât copilul. Este decizia lui, iar dacă vrea, noi o acceptăm. Îmi fac griji pentru el, dar vreau să-l susțin. Este greu să-ți lași primul copil să plece să învețe undeva”.

Tinerii speră că pandemia nu le afecta studiile, iar procesul va avea loc nu de la distanță, ci în sălile de curs.
CEZARA CERNEI: „Sper foarte mult să fiu la frecvență de zi, normal, nu online, dar deja vedem”.

VLAD DOBÎNDA: „Nu prea mi-ar plăcea să fie online. Mai bine să vii la universitate, să-ți vezi colegii, să mai comunici. Eu cred că este mai ușor așa”.

CRISTIAN ANDONI: „Universitatea m-a aranjat după toate criteriile și am decis să încerc să aplic”.

Decanul Facultăţii de Istorie, prezent și el la procesul de admitere, a declarat că tinerii basarabeni se numără printre cei mai buni studenți pe care îi are universitatea.

VASILE EFROS, DECAN, UNIVERSITATEA „ŞTEFAN CEL MARE”, SUCEAVA: „Din discuțiile cu decanii din universitate, de fapt, cei mai buni la toate facultățile sunt studenții basarabeni. Ei sunt primii, sunt șefi de promoții. Aceștia sunt cei mai activi la capitolul de burse Erasmus. Anul trecut am avut 21 de burse Erasmus, iar 16 din ele au fost luate de basarabeni”.

Peste două zile, un centru de înscriere a candidaților la Universitatea din Suceava va fi deschis și la Chișinău. Instituția de învățământ se laudă cu 10 facultăți, 350 de cadre didactice și aproape o mie de studenți.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram