/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Are nevoie de noi! Actorul Vlad Ciobanu, cel care a jucat rolul lui Mihai Eminescu, a fost diagnosticat cu leucemie

missing
13 iulie 2020, ora 20:33

Actorul Vlad Ciobanu, cel care a jucat rolul lui Mihai Eminescu, în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu, a fost diagnosticat cu leucemie. „Este internat la Iași și are nevoie de sânge pentru transfuzii”, a anunțat fratele său pe o rețea socială. Însă, în spatele acestui mesaj se ascunde o dramă adevărată. Timp de jumătate de an, medicii de la noi nu i-au putut stabili un diagnostic clar, iar acum, actorul are nevoie de ajutor, cât mai urgent.

VLAD CIOBANU, ACTOR: „Cu maestrul Loteanu nu pot să spun că am avut o relație lungă, clară. Era destul de dur și principial. Până nu scotea, nu obținea de la actor și echipa de filmare ceea de ce avea nevoie, nu se lăsa”.

Astfel își amintește actorul Vlad Ciobanu despre experiența trăită la doar 17 ani, când a avut onoarea să-i joace rolul lui Mihai Eminescu adolescent, în filmul Luceafărul, singura peliculă de lung metraj dedicată marelui poet, în regia lui Emil Loteanu.

A fost un început cu piciorul drept în lumea actoricească, iar acum bărbatul are nevoie de susținere și ajutor, pentru a continua să-și facă meseria profesionist și într-un mod irepetabil, așa cum practica și până acum. În ianuarie, Vlad Ciobanu a ajuns în stare gravă la un spital din Capitală, după ce i-a scăzut drastic nivelul de hemoglobină din sânge. Ulterior, a mers și la Institutul Oncologic.

VITALIE CIOBANU, FRATELE ACTORULUI: „Acolo i s-au făcut mai multe investigații mai serioase, i s-au luat biopsii. Nici medicii de acolo, foarte buni de altfel, dar cam lipsiți de resurse nu au putut să stabilească foarte clar diagnosticul”.

Abia acum trei săptămâni, la Iași, Vlad Ciobanu a fost diagnosticat cu o formă de leucemie foarte rară, care evoluează rapid. Acum este internat la Institutul Regional de Oncologie din Iași, în secția de Hematologie, unde urmează tratamentul de chimioterapie. Deocamdată, nu este clar ce va urma după, însă cu siguranță, va fi o perioadă dificilă, spune fratele actorului.

VITALIE CIOBANU, FRATELE ACTORULUI: „Păstrăm această încredere, acest optimism că vom învinge boala, chiar dacă e o boală grea. Nu se exclude o operație de transplant de măduvă osoasă, încă nu știm”.

Și discipolii săi își amintesc cu drag de profesorul de actorie, care mereu întruchipa un exemplu pentru studenți.

IURIE FOCȘA, ACTOR: „L-am văzut într-un spectacol, cum se mișca, cum vorbea. Am zis: Doamne, cum să ajungi așa, să ai așa o voce, așa o plastică, am vrut să ajung ca el”.

Familia actorului roagă oamenii care nu sunt indiferenți să-i dea o mână de ajutor lui Vlad Ciobanu. Acest lucru poate fi făcut prin donații de bani sau de sânge. E nevoie de persoane cu rezus negativ, iar mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a fratelui actorului, Vitalie Ciobanu.

Rechizite bancare pentru donații:
Banca beneficiară MOLDMD2X
Valuta – MDL
BC MOLDINDCONBANK S.A.
IBAN MD91ML00000002252009526
Numele beneficiarului: Ciobanu Vitalie

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram