Doi bărbați cu vârstele de 26 și, respectiv, 32 de ani, originari din Comrat și Leova, R. Moldova, membri ai unui grup infracțional specializat în furturi de safeuri, au fost arestați. Ei sunt  învinuiți de comiterea unor serii de furturi pe teritoriul Republicii Moldova. Cei doi au evadat în luna august a anului trecut dintr-un penitenciar din Bulgaria după ce au fost condamnați de autorități la 4 ani și 8 luni de detenție pentru spargerea mai multor bancomate din localitățile Stara Zagora și Kazanlak, Bulgaria.

Potrivit poliției, cei doi acționau pe timp de noapte și doar în zilele de weekend. Aceștia pătrundeau în centre comerciale și oficii prin geam sau deteriorarea lacătului de la intrare, cu ajutorul unor răngi metalice. Indivizii au sustras mai multe safeuri metalice în care se aflau sume de bani, cauzând proprietarilor un prejudiciu material care depășește suma de 800.000 de lei.

De asemenea, în palmaresul figuranților sunt înscrise o serie de furturi din gospodăriile oamenilor, de unde au fost sustrase atât bunuri materiale, cât și produse alimentare. Aceștia au fost reținuți cu suportul angajaților BPDS „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției.

Astfel, în rezultatul unui șir de percheziții desfășurate de oamenii legii la domiciliile şi în unităţile de transport ale învinuiților au fost depistate și ridicate mai multe bunuri materiale, printre care: mijloace bănești în valută națională și străină, muniții deținute ilegal, lucruri vestimentare pe care le îmbrăcau în timpul comiterii infracțiunilor (îmbrăcăminte, încălțăminte, căciuli, chipiuri), obiecte pe care ultimii le foloseau (lanternă, răngi metalice) și alte instrumente, folosite în construcție, de diferite modele, care prezintă interes pentru ancheta penală. Totodată, la domiciliu unuia dintre figuranți a fost depistată o plantație de cânepă.

Mai mult, învinuiții sunt anchetați de către autoritățile de drept din Ucraina pentru infracțiuni analogice. În cadrul schimbului de informații cu omologii din Ucraina, s-a stabilit că, în anul 2016, figuranții, în comun cu alte două persoane, ar fi pătruns în incinta unui complex comercial din or. Novodnestrovsc, de unde au sustras 3 safeuri metalice în care se aflau mijloace bănești și bijuterii din aur.

Pe acest caz au fost inițiate mai multe cauze penale pentru infracțiuni de furt în proporții. Suspecții au plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvârșirea altor infracțiuni pe teritoriul țării.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!