Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi și Oazu Nantoi au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că „atunci când vine vorba de problema transnistreană și prezența militarilor ruși în regiune, președintele Igor Dodon ia apă în gură, bagă capul în nisip pentru că acolo-i sunt voturile”.

Mihai Popșoi, deputat PAS:Când vine vorba de problema transnistreană, sau cu atât mai mult, când vine vorba despre prezența militarilor ruși în Transnistria, președintele Dodon ia apă în gură, bagă capul în nisip, se face că plouă. Dodon este dependent de Rusia și de Tiraspol pentru că acolo-i sunt voturile.

„Cât privește soluționarea acestui conflict, trebuie să existe o politică de stat cu pași clari de soluționare, prin negocieri care să aibă la temelie interesul național al R. Moldova, dar nu interesele unui trădător de țară”.

Deputații PAS susțin că președintele Igor Dodon ar negocia cu liderul autoproclamat al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, „voturile pe care le-ar putea obține din stânga Nistrului la prezidențialele din toamnă”.

”S-a ajuns să se cedeze niște teritorii, acele sate chinuite din Dubăsari pe care Dodon e gata să le cedeze doar pentru a obține niște beneficii personale și pentru ca Krasnoseslki și alții, să-i asigure voturile necesare în alegeri”, a mai declarat deputatul PAS.

Oazu Nantoi, deputat PAS:Cu ce ne-am ales noi, cetățenii R. Moldova după patru ani de aflare a lui Igor Dodon în fotoliul de Președinte. Dodon și PSRM-ul lui de buzunar promovează idea anticonstituțională de federalizare a R.Moldova, în conformitate cu scenariul Kozak-2. Igor Dodon este marioneta lui Plahotniuc și Putin. Alegerile prezidențiale din toamnă ne oferă o șansă să ne spălăm de rușinea comună, care este Igor Dodon. Moldova are viitor cu condiția că Igor Dodon nu va rămâne președinte după alegerile din toamnă”.

La 1 noiembrie 2020, în Republica Moldova urmează să fie organizate alegeri prezidențiale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!