Cetățenii sunt îndemnați să aleagă zece din 16 obiective cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului care vor fi restaurate din fondurile alocate de Uniunea Europeană.

Din cele zece obiective supuse votării, cinci sunt de pe malul drept al Nistrului, iar altele cinci de pe malul stâng. Bugetul pentru un obiectiv va fi în medie de 40 de mii de euro. Acesta este motivul pentru care nu toate cele 16 obiective au putut fi luate în considerare.

Puteți admira fotografiile, citi informațiile despre fiecare dintre propuneri și vota, selectând pozele de aici. O persoană poate vota o singură dată (este acceptat un singur vot de pe un IP) pe parcursul întregii perioade – de pe 14 iulie până pe 3 august 2020.

Rezultatele votării vor avea o pondere de 50% din scorul final, iar restul de 50% din pondere îl va constitui decizia Grupului de Monitorizare a Patrimoniului Cultural.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!