Deputatul Iurie Reniță a sesizat Procuratura Generală după ce socialiștii Vlad Batrâncea și Grigore Novac ar fi încercat să îl compromită, făcând un denunț fals pe numele său. Cei doi deputați ar fi cerut PG să verifice niște informații potrivit cărora Reniță ar comis ilegalități atunci când a fost ambasador al R. Moldova în România.

După ce a fost examinată sesizarea lui Batrâncea și Novac, Procuratura a constatat că aceasta nu corespunde rigorilor procesual-penale, pentru a fi catalogată drept sesizare cu privire la infracțiune

„Experții neîntrecuți în falsificări, defăimări, calomnii și alte acțiuni similare din arsenalul de neîntrecut al PSRM-ului de lupta împotriva oponenților politici – deputații nostalgici după steaua rubinie de pe turnul Kremlinului, Bătrâncea și Novac – au încercat să mă compromită după metodele practicate de șeful lor de partid, Igor Dodon. Minciuna, defăimarea și calomnierea este arma lor principală, pe care aceștia se mențin în continuare la putere. Aberațiile acestor socialiști, însoțite de retorica urii de clasă și a dușmanilor externi, nu mai cunoaște limite. Tocmai de aceea am decis să mă adresez și eu Procuraturii Generale ca să-i țină cât mai mult cu nasul în “pisocinița” lui Dodon, precum a făcut-o recent, când i-a spus foarte clar acestui Bătrâncea (și altora din gașca lor) că Procuratura Generală nu are nevoie de intermediari între această instituție și Parlament”, a subliniat Iurie Reniță.

Reniță cere procurorilor ca Batrâncea și Novac să fie trași la răspundere pentru denunț fals și calomnie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!