Angajații Teatrului „A. P. Cehov” au semnat o petiție în care au cerut Ministerului Educației prelungirea contractului de muncă al directorului Constantin Haret pentru un termen de cinci ani. Situația creată a fost discutată astăzi, 14 iulie, la Comisia parlamentară de profil. În cadrul acesteia s-a decis crearea unei comisii care în decurs de o lună va propune soluții pentru ca acest caz să fie depășit. 

La ședința de astăzi din cadrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media au participat reprezentanții Ministerului, Culturii, Educației și Cercetării, fondatorul Teatrului „A.P. Cehov”, directorul general al instituției, artist al poporului, Constantin Haret și semnatarii petiției – actori și regizori ai teatrului, care au fost prezenți online.

În urma discuțiilor, deputații au decis crearea unei comisii speciale din care să facă parte reprezentanți ai autorităților publice relevante, inclusiv ai comisiei parlamentare de profil. În termen de o lună, comisia creată va verifica informațiile invocate în petiție, va efectua o analiză detaliată și obiectivă a situației create în instituție și va identifica soluții de remediere a acesteia.

Menționăm că, petiția a fost semnată de către 96 din cei 115 angajați ai teatrului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!