/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Angajații Teatrului „Cehov” cer prelungirea contractului de muncă al directorului. Soluția propusă de Comisia cultură

missing
14 iulie 2020, ora 17:07

Angajații Teatrului „A. P. Cehov” au semnat o petiție în care au cerut Ministerului Educației prelungirea contractului de muncă al directorului Constantin Haret pentru un termen de cinci ani. Situația creată a fost discutată astăzi, 14 iulie, la Comisia parlamentară de profil. În cadrul acesteia s-a decis crearea unei comisii care în decurs de o lună va propune soluții pentru ca acest caz să fie depășit. 

La ședința de astăzi din cadrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media au participat reprezentanții Ministerului, Culturii, Educației și Cercetării, fondatorul Teatrului „A.P. Cehov”, directorul general al instituției, artist al poporului, Constantin Haret și semnatarii petiției – actori și regizori ai teatrului, care au fost prezenți online.

În urma discuțiilor, deputații au decis crearea unei comisii speciale din care să facă parte reprezentanți ai autorităților publice relevante, inclusiv ai comisiei parlamentare de profil. În termen de o lună, comisia creată va verifica informațiile invocate în petiție, va efectua o analiză detaliată și obiectivă a situației create în instituție și va identifica soluții de remediere a acesteia.

Menționăm că, petiția a fost semnată de către 96 din cei 115 angajați ai teatrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram