/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Demonstrație de forță la Bălți. 120 de militari au testat 35 de blindate, ce au fost reparate recent

missing
14 iulie 2020, ora 21:12

Trageri de luptă la poligonul din Bălți, la care au participat 120 de militari ai brigăzii unde, acum o lună, a izbucnit un focar de noul coronavirus. În timpul exercițiului, au fost testate 35 de blindate, ce au fost reparate recent. Și ministrul Apărării a urmărit pregătirea militarilor. Demnitarul a aterizat la bordul unei aeronave militare.

Reparația blindatelor a durat aproape un an. Astăzi, militarii au verificat capacitatea mașinilor de luptă.

„Pe parcursul serviciului am făcut reparații la ele, le-am adus la condiție. Am schimbat multe detalii la motor, șasiu, au fost aduse la o stare normală pentru a nu rămâne cu mașina în drum”.

„Ce ați văzut aici este revista de front a tehnicii militare, care a fost recondiționată și reparată. Este un efort enorm depus de militarii prin contract și în termen al Brigăzii nr. 1, în ansamblu, al Armatei Naționale”.

„Nu a fost nimic complicat pentru că am avut antrenamente, tehnica a fost instalată bine, probleme nu am avut, totul a fost frumos”.

Potrivit ministrului Apărării, tehnica din dotarea militarilor din Bălți era extrem de uzată, pentru că de trei decenii, nu au mai fost făcute investiții pentru a le aduce în ordine.

ALEXANDRU PÎNZARI, MINISTRUL APĂRĂRII: „Aceasta a fost un exercițiu care a cuprins verificarea într-un deapazon mai larg, am verificat aviața noastră, s-a verificat capabilitățile poliției militare, s-a verificat cum lucrează unitățile de suport, avem cantină mobilă, am improvizat un centru medical, care nu a lucrat de 30 de ani”.

Militarii au simulat și o situație de luptă, iar superiorii lor au rămas mulțumiți de rezultat.

IGOR GORGAN, COMANDATUL ARMATEI NAȚIONALE: „Unitățile au fost implicate începând cu ora patru dimineața. Au fost ridicate pe alarmă. Au fost executate toate procedeele necesare în vederea pregătirii către luptă. Procedeele sunt absolut necesare pentru a menține starea de pregătire a unităților și de a reacționa rapid”.

Acum o lună, peste 20 de militari de la Bălți au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. La începutul lunii iulie, ministrul spunea că 24 dintre ei s-au tratat, iar 5 încă mai beneficiau de tratament medical.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram