Zona de sub podul de la intersecția străzii Miorița cu șoseaua Hâncești, spre ieșirea din oraș, va fi amenajată cu o pictură murală care cuprinde integral elementele brandului de țară al Republicii Moldova, „Pomul Vieții”. Realizatorul lucrării este artistul muralist Dmitri Potapov, desemnat câștigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru.

Astfel, timp de 35 de zile, artistul plastic urmează să picteze cca 3800m² de suprafață din spațiul mural de sub pod.

„Zona podului de la Telecentru reprezintă o imensă pânză de exprimare pentru artiştii noștri muraliști, care vor să-şi expună ideile în culori. Ne dorim să dăm mai multe accente artistice orașului, iar în acest sens intenționăm să dezvoltăm mai multe proiecte de infrastructură și urbanistică. Primăria Chişinău apreciază inițiativele de exprimare a frumosului şi esteticului în spațiul urban, care au ca scop dezvoltarea unui oraş prietenos locuitorilor săi, frumos şi amenajat”, a menționat primarul general, Ion Ceban.

Costul estimativ al proiectului este de 300 mii lei, iar banii sunt oferiți de sponsori privați. Inițiativa face parte din Campania națională „Ne-am Pornit” şi este un proiect inedit, un concept turistic, care pune în valoare tradițiile noastre cu experiențe autentice și neexplorate.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!