/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ ANI, câștig de cauză în instanță împotriva directoarei gimnaziului „Lesea Ukrainka”

15 iulie 2020, ora 09:49

Judecătoria Cahul a dat câștig de cauză Autorității Naționale de Integritate (ANI) într-o acțiune înaintată împotriva directoarei Gimnaziului „Lesea Ukrainka” și a instituției. Astfel, au fost anulate mai multe acte administrative prin care directoarea și-a angajat fiica și ginerele în cadrul instituției, cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

La data 07 iulie 2020, prin decizia Judecătoriei Cahul au fost anulate: ordinul cu privire la numire în funcție, contractului individual de muncă cu privire la angajarea în funcția de director adjunct al Gimnaziului „Lesea Ukrainka” din s. Lucești, ordinului cu privire la încetarea contractului individual de muncă și a ordinului cu privire la acordarea concediului anual.

ANI precizează că, în octombrie 2019, Inspectoratul de Integritate a emis act de constatare prin care s-a stabilit că directoarea Gimnaziului ”Lesea Ukrainka” a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, angajând în cadrul instituției pe fiica sa în funcția de director- adjunct, iar pe soțul acesteia – în calitate de paznic. În acest mod, contrar legislației în vigoare, directoarea gimnaziului a luat decizii și a semnat 4 acte juridice și administrative pe numele rudelor sale.

Pe cauza dată, ANI a inițiat o acțiune judiciară la Judecătoria Cahul prin care a solicitat să fie anulate aceste acte juridice și administrative, emise de către directoarea Gimnaziului în privința fiicei și ginerelui.

Hotărârea este cu drept de apel și poate fi contestată la Curtea de Apel Cahul, în termen de 30 de zile, de la data pronunţării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram