/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Fotoliul de director al unei întreprinderi de stat de furnizare a energiei electrice, pregătit pentru un om al PSRM? Ar fi fost făcute modificări în regulamentul concursului

missing
15 iulie 2020, ora 12:55

Fotoliul Întreprinderii de Stat SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord), care livrează energie electrică pentru 15 raioane din nordul republicii, ar fi pregătit pentru un om al socialiștilor, scrie Nordnews.md. Este vorba despre Serghei Gramma, ex-director financiar al FEE-Nord și, în ultimele luni, director general interimar al societății pe acțiuni. Potrivit sursei citate, pentru a-l aduce pe Gramma mai aproape de acest fotoliu, consiliul de administrație a întreprinderii a făcut și modificări în regulamentul concursului de selectare a noului director. 

Bunăoară, în regulamentul din acest an, comparativ cu regulamentul de selectare a directorului aprobat în 2017, lipsește prevederea precum că potențialul candidat trebuie să dețină o experienţă profesională de minim 3 ani în domeniul administrării afacerilor, precum și o serie de responsabilități manageriale precum – elaborarea documentelor şi argumentărilor; comunicare eficientă; capacităţi de lucru independent şi în echipă; gestionarea eficientă a resurselor alocate; capacităţi analitice şi organizaţionale excelente; capacitate de a monitoriza mai multe proiecte simultan etc. (Regulamentul din 2017 și Regulamentul din 2020). De ce au fost făcute aceste modificări, nici coelgii noștri de la Bălți, nici noi nu am reușot să aflăm, or, cei de la FEE-Nord ne-au direcționat la Agenția Proprietăți Publice (APP) de la Chișinău, iar cei de la Chișinău nu răspund la telefon.

Cine este Serghei Gramma și ce legătură are cu PSRM?

Serghei Gramma este economist și fost consilier al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi, parlamentar ales pe circumscripția uninominală nr.10, Bălți. Toamna trecută acesta a ajuns consilie municipal în Bălți, din partea Partidului Socialiștilor.

Contactat de reporterii de la Nordnews, Gramma a spus: „Dacă răspund la întrebările voastre, voi încălca Regulamentul. Prin urmare, toate aceste întrebări cu privire la întreprindere, activitatea întreprinderii și concursurile organizate, trebuie să le adresați direct conducerii. – Cărei conduceri ? Agenției Proprietății Publice”.

Cine este al doilea candidat?

Contracandidatul lui Serghei Gramma în concursul pentru ocuparea funcției de director al FEE-Nord este Oleg Petelca, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și manager de proiecte la Asociația Obștească (AO) „Pro-Business Nord”. Anterior, acesta a activat la „Moldinconbank” și „Eximbank”.

Concursul a ajuns la etapa interviului care urmează să aibă loc peste două zile, pe 17 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram