/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Ședința Curții de Apel în cazul omorului de la Vulcănești, raionul Nisporeni, amânată. Când va avea loc următoarea

missing
15 iulie 2020, ora 11:54

Ședința de judecată la Curtea de Apel Chișinău pe cazul omorului din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, a fost amânată din cauza absenței avocaților inculpaților. Astfel, următoarea ședință urmează să aibă loc la data 5 august, ora 10:30.

Avocatul părții vătămate a cerut ca avocații apărării să fie sancționați pentru neprezentarea la ședință pentru că nu au depus nicio argumentare motivată și au dat dovadă de lipsă de respect față de instanță și colegi.

Colegiul penal, deliberând pe loc, a dispus că este imposibilă examinarea cauzei penale în absența avocaților inculpaților Babără Marian și Hâncu Sergiu. Totodată a decis sancționarea unui avocat cu 20 unități convenționale – 400 de lei.

„Ținând cont că apărătorul Sergiu Hâncu nejustificat nu s-a prezentat în instanță, atunci când prezența avocatului este necesară și nu a adus la cunoștință Colegiului Penal al Curții de Apel despre imposibilitatea prezentării se admite parțial cererea apărătorului Mazur Svetlana cu privire la sancționarea și aplicării amenzii de 20 u.c.”, a citit judecătoarea.

În privința celui de-al doilea apărător, Babără Marian, colegiul și-a rezervat dreptul de a decide în ședința următoare, pentru că acesta a expediat o cerere prin care a solicitat amânarea pentru că a revenit recent în țară și trebuie să stea în izolare pentru 14 zile.

Cei cinci bărbați din Vulcănești, raionul Nisporeni, acuzați că în mai anul trecut și-au ucis un consătean, împușcându-l în fața porții, și-au aflat în martie 2020 sentințele. Ruslan Ibrian, tânărul care, potrivit procurorilor, a apăsat pe trăgaci, s-a ales cu cea mai mare pedeapsă – 12 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis. Ceilalți patru bărbați vor face câte doi ani de pușcărie. Asta deși procurorii au cerut să le fie aplicate pedepse între 4 și 5 ani de detenție. Toți patru vor trebui să achite Olgăi Stoica prejudicii morale a câte 5 mii de lei.

Crima a avut loc în seara zilei de 25 mai 2019 în satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Momentul săvârșirii omorului a fost surprins de camerele de supraveghere de la poarta victimei.

Potrivit procurorilor, cu puțin timp înainte de momentul infracțiunii, între victimă și cei cinci bărbați care au participat la comiterea omorului s-a iscat o ceartă. Crima a avut loc sub ochii soției și fiicei lor minore.

Omorul de la Vulcănești, raionul Nisporeni: Cei cinci acuzați și-au aflat azi pedepsele

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram