Șoferii de microbuze, care au venit în capitală din sudul țării, au fost verificați de inspectorii de patrulare. Oamenii legii au vrut să vadă dacă aceștia și pasagerii lor respectă regulile anti-covid. Doi din cei trași pe dreapta au fost amendați. Astfel de controale vor continua și în următoarele zile.

„Bună dimineața, toți au mască, dezinfectanți?-Tot este în regula, domnul inspector, poftim verificați.”

Microbuzele care veneau în această dimineață din raioanele de sud ale țării în capitală au fost trase pe dreapta de polițiști și inspectorii ANTA. Au verificat dacă pasagerii poartă măștile de protecție și dacă nu au depășit numărul de locuri.

„Domnule șofer, bună dimineața. Inspector Dumitriu, toate regulile sunt respectate, câte locuri aveți? -18. -Și câte cu pasageri? -18.- Bine, drum bun.”

Șoferii de microbuze se jură că nu încalcă cerințele impuse, pe timp de pandemie.

„De toate cele avem, și măști și dezinfectanți. Omul când vine îl pun să se dezinfecteze.”

Însă unii pasageri, printre care și din cei care nu purtau măștile corect, s-au revoltat de verificările poliției.

„Bună ziua, ați dorit să ne spuneți ceva?- Nu știu moldovenește, știu rusește. -Spuneți în rusă. – Auzi comandante, noi ne grăbim.”

Text: Cei care erau cu maști pe față spun că, deși se sufocă de căldură, sănatatea lor și a familiei este pe primul loc.

“Măștile le purtăm, cam cald, dar ne descurcăm.”

Potrivit Inspectoratului de Securitate Publică, astăzi pe întreg teritoriul țării au fost verificate 185 de microbuze, iar doi șoferi s-au ales cu amendă de 1500 de lei. Nu scapă de sancțiuni nici pasagerii care nu respectă.

CONSTANTIN CRĂCIUN, INSPECTOR DE PATRULARE: „În cazul în care persoanele nu au măști, le facem un avertisment și îi obligăm să le poarte, dacă nu se conformează sunt sancționate conform codului contravențional.”

Astfel de controale vor avea loc și în zilele ce urmează.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Roman BAHNĂ

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!