După ce în cadrul live-ului „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a spus că din cauza pandemiei de COVID-19, secții de votare în străinătate, cel mai probabil nu vor fi deschise. Aseară, acesta a spus că autoritățile din Moldova nu vor pune niciun fel de restricții, precizând că s-a referit la restricțiile care ar putea fi impuse de țările în care se află moldovenii noștri.

„Noi nu avem de gând să limităm dreptul diasporei de a participa la alegerile prezidențiale sau parlamentare. Noi vrem să deschidem mai multe secții de votare și în est și în vest, echilibrat, pentru că până acum dintr-o sută de secții de votare se deschideau 90 în occident și 10 în Federația Rusă. Lasă să fie 180, 200 de secții de votare – 90 acolo, 90 în partea cealaltă. Sunt principii cum ele se deschis ș.a.De aceea, vă asigur că aici nu vor fi niciun fel de restricții din partea Guvernului sau a autorităților din R. Moldova”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii Puterea a patra.

Totuși, acesta spune că ținând cont de situația pandemică, el nu exclude că unele țări, membri ai UE sau Federația Rusă de exemplu, nu vor accepta să deschidă mai multe secții de votare. „În caz că în luna noiembrie va fi al treilea sau al patrulea val, cele mai multe cazuri înregistrate în țările respective, ei pot să introducă restricții. La aceasta m-am referit, iar ei deja au început să interpreteze că noi vrem să limităm drepturile diasporei”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii Puterea a patra.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!