/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dreptul la pensie va putea fi solicitat prin procură. Proiectul, votat de deputați

missing
16 iulie 2020, ora 16:31

Parlamentul a aprobat, în ședința de joi, 16 iulie, proiectul de lege pentru modificarea articolului 31 din Legea privind sistemul public de pensii, în ambele lecturi. Potrivit proiectului, cererea de pensionare și actele necesare se vor depune la organul teritorial de asigurări sociale de către reprezentatul, desemnat de solicitant prin procură.

Autorii menționează că necesitatea aprobării modificărilor rezultă din multiplele adresări ale cetățenilor, care din cauza stării precare de sănătate nu pot depune personal cererea și actele necesare în vederea realizării dreptului la pensie.

Numeroase sesizări în acest sens au venit și de la cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, care, în legătură cu situația creată din cauza pandemiei de COVID-19, nu pot reveni în țară pentru a-și realiza dreptul la pensie.

În prezent, cererea de pensionare și actele necesare se depun de persoana care a obținut dreptul la pensie la organul teritorial de asigurări sociale de la locul de domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram