/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

O mamă cu patru copii a fost repatriată din Siria în R. Moldova, după ce soțul a decedat într-un conflict armat

missing
16 iulie 2020, ora 22:10

Încă o familie din Republica Moldova a fost repatriată din zona de conflict din Siria. O moldoveancă și patru copii ai săi, deținuți începând cu anul 2019 în tabăra „Al Hawl” (n.r. pentru refugiați) din cauza confruntărilor militare din Siria, au fost întâmpinați pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Femeia a locuit și lucrat în municipiul Chişinău împreună cu soţul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo,Siria, potrivit Serviciului de Informații și Securitate.

La sfârșitul anului 2017, urmare a acțiunilor militare din Siria, soțul acesteia a fost ucis, astfel, în luna ianuarie 2019, femeia și cei patru copii ai săi au ajuns în tabăra „Al Hawl”.

Operațiunea de repatriere a fost posibilă grație acțiunilor comune ale serviciilor de intelligence ale Republicii Moldova şi Republica Turcă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram