Încă o familie din Republica Moldova a fost repatriată din zona de conflict din Siria. O moldoveancă și patru copii ai săi, deținuți începând cu anul 2019 în tabăra „Al Hawl” (n.r. pentru refugiați) din cauza confruntărilor militare din Siria, au fost întâmpinați pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Femeia a locuit și lucrat în municipiul Chişinău împreună cu soţul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo,Siria, potrivit Serviciului de Informații și Securitate.

La sfârșitul anului 2017, urmare a acțiunilor militare din Siria, soțul acesteia a fost ucis, astfel, în luna ianuarie 2019, femeia și cei patru copii ai săi au ajuns în tabăra „Al Hawl”.

Operațiunea de repatriere a fost posibilă grație acțiunilor comune ale serviciilor de intelligence ale Republicii Moldova şi Republica Turcă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!