/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

ULTIMA ORĂ! PAS va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

missing
16 iulie 2020, ora 09:17

PAS va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de lidera PAS Maia Sandu. Potrivit acesteia, deputații PAS vor semna moțiunea în speranța că PD își va revedea poziția și va sprijini demiterea Guvernului Chicu.

„Guvernul lui Dodon este principalul instrument de fraudare, unii din acest Guvern cu pistolul la tâmplă strâng bani de la agenții economici pentru finanțarea campaniei lui Igor Dodon. Voicu de la ministerul de Interne se ocupă de urmărirea opoziției. Ministerul Protecției Sociale face cadouri ajutoarele sociale de stat în schimbul promisiunilor de a-l vota pe Igor Dodon. E clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă. Noi am făcut tot ce am putut ca acest lucru să se întâmple. ieri am mai avut o discuție cu reprezentanți ai PDM în încercarea de a-i convinge să participe la votarea demisiei Guvernului pentru ca să se asigure numărul necesar de voturi. Din păcate ei au repetat poziția anterioară că nu vor participa la acest vot. Înțelegem că PSRM își dorește încheierea acestei sesiuni parlamentare înainte de termen. Dodon vrea să închidă Parlamentul din nou. Fracțiunea PAS va semna astăzi moțiunea Platformei DA împotriva Guvernului în speranța că PD își va revedea poziția și va sprijini demiterea acestui Guvern față de care la fel are pretenții. Indiferent care va fi soarta acestei moțiuni, noi o să ne apărăm dreptul la o conducere normală, în interesul oamenilor, dreptul la alegeri libere și corecte, chiar și în stradă”, a declarat Sandu.

Moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA împotriva Guvernului Chicu a fost semnată de deputații Platformei DA – 11 la număr, de deputatul independent Octavian Țîcu și deputații Grupului Pro Moldova – 14 deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram