Update: Inspectoratul General de Poliție (IGP) a pornit două procese penale după protestul veteranilor din fața Parlamentului, a precizat șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Un proces penal a fost pornit în conformitate cu articolul 285 al Codului penal prin declarațiile care au fost făcute de chemare la violență și ură și altul pentru împiedicarea exercitării activității de asigurare a ordinii publice în conformitate cu articolul 349.

Totodată, au fost pornite procese contravenționale pentru nesubordonatoare cerințelor angajaților de Poliție, în conformitate cu articolul 366 și o procedură pe articolul 76 prim, nerespectarea măsurilor de sănătate publică”, a declarat Maxian.

Știrea inițială: Poliția a venit cu o reacție în cadrul unui briefing de presă după ce nouă veterani au fost reținuți de polițiști și audiați, iar trei au ajuns la spital în urma altercațiilor cu forțele de ordine la protestul din fața Parlamentului. Oamenii legii spun că au pornit un proces penal în privința veteranilor care au admis un comportament violent și nu s-au subordonat cerințelor angajaților.

„Pentru organizatori a fost comunicat faptul că întrunirea poate să aibă loc cu un număr mai mic de 50 de persoane. Ne cătând la faptul că au fost atenționați asupra respectării tuturor normelor, ultimii au ignorat cerințele poliției, având un număr de 150 de persoane au continuat desfășurarea întrunirii”, au spus reprezentanții Poliției.

Oamenii legii spun că veteranii au manifestat un comportament violent în momentul în care au fost somați să deblocheze traficul rutier.  „Nouă persoane au fost conduse la IP Buiucani unde au fost audiate. Două dintre acestea au fost transportate la Spitalul de Urgență, iar a treia s-a adresat de sine stătător”. Menționăm că, anterior Poliția spunea că doar cinci au fost audiați.

Poliția mai precizează ca organizatorii protestului sunt documentați contravențional pentru că nu au fost respectate cerințele Comisiei de Sănătate Publică privind păstrarea distanței sociale, purtarea măștilor de protecție etc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!