/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un deputat PAS explică de ce fracțiunea s-a grăbit cu semnarea moțiunii de cenzură

17 iulie 2020, ora 08:28

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a mărturisit de ce PAS a decis mai devreme decât anunțase să semneze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Alesul poporului spune că decizia a fost luată la cerința susținătorilor.  

„Noi nu avem siguranța că sunt (n.r. 51 de voturi). Noi astăzi am aflat că majoritatea parlamentară și-ar fi pus în gând să fie ultima ședință din sesiunea primăvară-vară. A apărut întrebarea că dacă se încheie sesiunea nu vom avea nici șansa să o depunem… Noi am ascultat ce spun susținătorii noștri. Ei au pus întrebarea clar de ce măcar nu încercăm”, a spus Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că, anterior PAS spunea că va lua decizia privind semnarea moțiunii de cenzură la ședința Consiliul Național Politic, care urma să aibă loc sâmbătă, 18 iulie, dar s-a desfășurat miercuri, 15 iulie. Igor Grosu a spus că la acea ședință decizia de a susține moțiunea de cenzură s-a luat cu majoritatea de voturi.

Ieri, 16 iulie, moțiunea împotriva Guvernului Chicu a fost depusă în Parlament, după ce a fost semnată de către deputații PAS și Platformei DA, inițiatorii acesteia, și în urma discuției a liderei PAS Maia Sandu cu președintele Partidului Democrat Pavel Filip.

Pe 23 iulie moțiunea de cenzură urmează a fi examinată în Legislativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram