/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Veteranii anunță pentru mâine un nou protest! Conducerea MAI: Nu vom tolera dezordinile în masă

missing
18 iulie 2020, ora 14:06

Veteranii războiului de pe Nistru anunță pentru mâine-dimineață o nouă acțiune de protest în centrul capitalei. Potrivit notificării depuse la Primăria Chișinău de către reprezentanții grupului de inițiativă „Forța Veteranilor”, acțiunea va avea loc în fața Parlamentului, de la ora 10 dimineața.

Evenimentul se anunță a fi un protest față de inacțiunea Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea deciziilor cerințelor sociale ale veteranilor de război.

În acest context, conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a organizat azi un briefing de presă, la care i-a atemționat pe participanți și organizatori că nu vor fi tolerate acțiuni de dezordine în masă.

„Nu vom admite distrugerea bunurilor statului, așa cum a fost pe 16 iulie. Nu vom fi indiferenți, dacă veți deține, aduce sau aplica arma de foc sau alte obiecte, care pot fi utilizate în calitate de armă. Nu vom admite aducerea de către Dvs. a materialelor explozibile, inflamabile sau alte obiecte interzise care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor. Nu vom tolera nici nesubordonarea cu rea-voință sau opunerea rezistenței violente reprezentanților autorităților, pentru că toate aceste acțiuni sunt calificate drept dezordini în masă, sau amenințări, sau violențe asupra unei persoane cu funcții de răspundere sau a unei persoane care-și îndeplinește datorirea obștească, conform articolelor 285 și 349 din Codul Penal, sau încălcarea legislației privind întrunirile sau nesubordonarea cu rea-voință cererii legitime a colaboratorului organeor de poliție sau împiedicarea activității legitime a funcționarului public conform articolului 67, 336 și 349 a Codului contravențional”, a declarat secretara de stat a MAI, Mariana Grama.

Funcționara i-a atenționat pe organizatori să desfășoare protestul în locul anunțat inițial și să nu admită abateri.

Un grup de veterani ai războiului de pe Nistru a protestat și pe data de 16 iulie, în fața Parlamentului, în timpul ședinței plenare a legislativului. Acțiunea de protest s-a finalizat cu altercații între protestatari și polițiști, iar oamenii legii au pornit trei procese penale. Mai multe organizații pentru apărarea drepturilor omului au condamnat acțiunile polițiștilor pentru aplicarea forței asupra protestatarilor. La rândul lor, reprezentanții poliției spun că nu au aplicat forța și că au acționat conform legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram