Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” condamnă decizia conducerii Legislativului de a condiționa accesul deputaților formațiunii în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19. Într-un comunicat de presă, partidul Politic „ȘOR” califică drept un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului.

„Partidul Politic „ȘOR” califică această decizie nemaiîntâlnită în istoria parlamentarismului moldovenesc – de a interzice accesul deputaților în clădirea parlamentului – drept un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului. Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” își anunță intenția de a participa la ședința de luni a Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Deputații Partidului „ȘOR” sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului”, se spune în comunicatul partidului.

De asemenea, ca soluție de compromis, fracțiunea Partidului „ȘOR” propune organizarea ședinței în regim online. Totodată, amintește precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Nichiforciuc, când a fost anunțată carantină pentru două săptămâni.

„Respectiv, și în această situație, ședința Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toți deputații. Îndemnăm toate fracțiunile parlamentare să insiste de asemenea pe amânarea acestei ședințe a Parlamentului”, se mai spune în comunicat.

„Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” își exprimă nedumerirea față de graba cu care se încearcă organizarea ședinței Parlamentului. Nu există niciun dubiu că ședința a fost anunțată intenționat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaților fracțiunii „ȘOR”. Guvernarea înțelege că a pierdut controlul”, mai spun deputații Șor reiterând că poziția că actualul guvern trebuie demis.

Doi deputați de la Partidul „Șor” au fost confirmați cu coronavirus. Este vorba despre Igor Himici și Vladimir Vitiuc. Despre asta a anunțat deputata Marina Tauber, care a postat și rezultatele analizelor medicale făcute duminică, 19 iulie. Tauber spune că cei doi deputați s-au izolat la domiciliu, unde urmează tratament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!