/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Năstase către deputați: „Vă rog să vă faceți datoria față de popor. Demiterea Guvernului Chicu nu este un moft al Platformei DA”

missing
20 iulie 2020, ora 10:45

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a făcut un apel către deputații din Parlament. În cadrul unei conferințe de presă, Năstase i-a îndemnat pe aleșii poporului să semneze, la ședința Parlamentului, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Andrei Năstase, lider Platforma Demnitate și Adevăr: „Dacă pierdem șansa de a demite acest Guvern, vom constata dezastru. Demiterea Guvernului Chicu nu este un moft la Platformei DA, acest Guvern a încălcat principiile omului, statului de drept. Declararea stării de urgență a fost o farsă penibilă a Guvernului. 

Dl parlamentari, vă rog să vă faceți datoria față de poporul nostru. Ca atare apelul meu se adresează fiecărui deputat în parte. Este nevoie de consens și multă responsabilitate. Sper să se regăsească în Parlament un număr suficient de voturi. Fiți pregătiți să ne apărăm casele, familiile”.

Deputații urmează să se întrunească, luni, 20 iulie, ora 14:00, în ședință plenară pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvenrului Chicu. În cadrul ședinței Guvernului, premierul Ion Chicu a cerut miniștrilor să se prezinte la ora 14 la ședința Parlamentului pentru a participa la dezbatere și a-și argumenta deciziile în fața deputaților.

Moțiunea de cenzură a fost înaintată la 16 iulie. Documentul a fost semnat de deputații Platformei DA, PAS și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu. Dacă va aduna cel puțin 51 de voturi, atunci Guvernul este demis. Până la acest moment, au anunțat că vor susține moțiunea deputații Platforma DA, PAS, deputatul neafiliat Octavian Țîcu și deputații grupului parlamentar Pro Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram