/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Elevii din clasa întâi și viitorii absolvenți ar putea fi 100% prezenți la școală de la 1 septembrie

missing
22 iulie 2020, ora 16:42

După ce Ministerul Educației a propus șapte modele de funcționare a școlilor și liceelor din țară de la 1 septembrie, discuțiile privind selectarea celei mai bune dintre acestea continuă. Adaptarea după modele propuse de Ministerul Educației va fi complicată în cazul elevilor din clasa întâi și în cel al absolvenților. De aceea, pentru ei, lecțiile se vor desfășura, cel mai probabil, cu prezența 100% în clasă.

Subiectul a fost discutat azi, în cadrul unei întrevederi a responsabililor de la Primăria Chișinău și Direcției Educație cu directorii instituțiilor de învățământ din capitală.

„Cert este că prezența va fi 100% la școală la elevii din clasa întâi. Vom analiza, a fost propunerea directorilor ca clasele terminale a 9-a și a 12 -a în mod obligatoriu să fie 100%”, a explicat viceprimarul Angela Cutasevici.

Restul claselor vor învăța după una dintre metodele propuse de Ministerul Educației.

„Una din variante ar fi împărțirea pe schimburi, dar cu condiția ca prezența la școală să fie mai mare ca durată de timp. Unele lecții vor avea loc online”, a mai spus Cutasevici.

Vor mai urma discuții și în cazul școlilor cu profil sportiv sau de arte.

„Avem particularități pentru aceste tipuri de instituții, dar cred că aceste lucruri vor fi clarificate curând. Săptămâna viitoare vom reveni la discuții”, a subliniat viceprimarul capitalei.

O altă problemă cu care s-ar confrunta școlilile de la 1 septembrie este lipsa asistenților medicalei. Autoritățile spun că sunt în căutarea soluțiilor.

„Am stabilit deja pașii pe care îi putem cumva realiza ca să cooptăm asistenți medicali. Vom solicita ajutor de la Universitatea de Medicină, centrele de excelență”, a specificat Angela Cutasevici.

Amintim că recent, Ministerul Educației a anunțat că lecțiilor vor începe de la 1 septembrie în școli și licee și a propus 7 modele de funcționare a instituțiilor de învățământ școlar, în condițiile pandemiei de coronavirus.

„Directorii urmează să comunice cu comunitatea școlară, părinții și elevii, iar ulterior vor adopta modelul potrivit”, a explicat Igor Șarov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram