/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Numărul persoanelor sancționate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie

missing
23 iulie 2020, ora 15:44

346 de persoane au fost sancționate săptămâna trecută de oamenii legii pentru că nu au respectat măsurile de profilaxie. Cele mai frecvente încălcări au fost depistate în spațiile publice – 123 la număr. 

În aceeași perioadă au fost recepționate 100 de apeluri la serviciul 112 de la cetățenii care au raportat cazuri în care oamenii nu respectau măsurile de prevenire a noului tip de coronavirus. Persoanele care nu s-au conformat cerințelor au fost sancționate.

Tot săptămâna trecută, au fost depistate 103 cazuri în care cetățenii nu au respectat regimul de autoizolare. În acest sens, Ministerul Sănătății reiterează obligativitatea respectării regimului de autoizolare timp de 14 zile pentru:

– persoanele testate pozitiv cu forme ușoare ale bolii;
– persoanele stabilite ca contacți;
– persoanele vindecate;
– cetățenii care au intrat pe teritoriul R. Moldova.

Rămâne în vigoare interzicerea activității parcurilor de distracție, locurilor de agrement, terenurilor de joacă în perioada pandemiei, precum și conformarea autorităților locale în acest sens.

Din luna martie până-n prezent, au fost documentate 4 014 contravenții legate de nerespectarea cerințelor autorităților, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram