/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

„A doua oară aş face la fel.” După patru luni de la alegerile din Hîncești, Grigore Cobzac vine cu o explicație

missing
24 iulie 2020, ora 13:45

La patru luni distanță de la alegerile pe circumscripția Hîncești, Grigore Cobzac, fostul membru PAS a venit cu o reacție. Cobzac spune că nu regretă că a candidat independent, afirmând că a fost o formă de protest și le mulțumește celor care l-au susținut.

„Alegerile parlamentare anticipate din 14 martie 2020 în circumscripţia nominală 38 Hînceşti m-au marcat profund. Cu mare întârziere, care îşi are explicaţia sa, dar trebuie să mă expun. În toate funcţiile în care am fost ales cu votul cetăţeanului, am avut un comportament decent. Nu v-am trădat, nu m-am vândut, permanent am depus efort să fiu eficient. Nu am furat. Am venit în politică în 2007 cu un BMW X5 nou-nouț, azi sunt cu o Dacia de mulţi ani. Asta mi-a zis-o un bun prieten.Pentru mine o relaţie sănătoasă cu cetăţenii de rând a costat mai mult decât una cu elita politică”, afirmă Cobzac.

În explicația publicată pe pagina sa de Facebook, acesta spune că nu a fost omul nimănui, și-a dorit în continuare să reprezinte cetățenii în Parlament.

„Nu am fost omul nimănui, nu am fost „spoiler” şi nu am avut agendă ascunsă. Nu am negociat convingerile mele pro-europene şi democratice. Am dorit doar în continuare să vă reprezint în Parlament. Să fie clar, nu consider ceva rău dacă am făcut-o în formă de protest. Forma mai puţin contează, contează fapta. Fapta, acţiunea defineşte omul şi politicianul. Am reflectat mult asupra celor întâmplate la 14 martie. Acum, după ce s-au limpezit lucrurile, sunt convins – am procedat corect. A doua oară aş face la fel”, a punctat Cobzac.

Alegerile parlamentare noi pe Circumscripția 38 de la Hîncești au avut loc la 15 martie, după ce Alexandru Botnari a renunțat la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.

Grigore Cobzac, fost membru al PAS, a candidat ca independent după ce a acuzat foștii colegi că ignoră organizațiile teritoriale și că deciziile în partid sunt luate de la centru. Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a declarat că a încercat să vorbească de mai multe ori cu fostul membru PAS, doar că acesta nu răspundea la telefon. Sandu i-a recomandat să se retragă din cursa electorală, afirmând că nu a fost o greșeală să o înainteze pe Olesea Stamate pentru alegerile parlamentare noi din Hîncești, întrucât candidatura acesteia i se pare cea mai potrivită.

Alegerile din Hîncești au fost câștigat de Ștefan Gațcan, reprezentantul PSRM care a acumulat 5539 de voturi. Stamate s-a poziționat pe locul doi, iar Cobzac, care a susținut de PUN și Platforma DA, a ieșit pe locul 4, acumulând 1792 de voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram