/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ULTIMĂ ORĂ! Oleg Pruteanu, eliberat azi din penitenciar și plasat sub control judiciar

24 iulie 2020, ora 15:50

Deținutul Oleg Pruteanu, aflat în arest preventiv de aproape trei ani, pentru trafic de droguri, va fi eliberat azi din Penitenciarul 16 „Pruncul”, acolo unde a fost transferat recent pentru a urma tratament împotriva virusului Covid – 19, cu care a fost diagnosticat. Potrivit deciziei Judecătoriei Buiucani, emise azi, Pruteanu va fi plasat sub control judiciar. 

Potrivit avocatei lui Oleg Pruteanu, Alla Raevschi, responsabilii de la penitenciar ar tărăgăna eliberarea deținutului. Raevschi crede că clientul său, care îi este și ginere ar urma să fie reținut tot azi, din nou.

Oleg Pantea, purtător de cuvânt Administrației Naționale a Penitenciarelor ne-a spus că procedura de eliberare a lui Pruteanu durează deoarece presupune mai multe proceduri.

„Lui trebuie să îi fie eliberate actele, lucrurile personale. Abia am primit decizia instanței. Plus că el încă este infectat cu coronavirus, el nu poate pleca așa. Dimineață i s-au colectat probe la Covid  și așteptăm rezultatele”, ne-a spus Pantea.

Oleg Pruteanu a fost testat la coronavirus după ce a prezentat simptome, inclusiv febră înaltă, timp de cinci zile, iar unul dintre avocații săi, Ala Raevschi, a fost diagnosticată zilele trecute cu coronavirus.

Inițial, responsabilii de la Penitenciarul 13, acolo unde a fost deținut Pruteanu în ultimii trei ani, au refuzat să îi facă un test la Covid – 19.

„Parametrii clinici pe care îi prezenta, simptomele de răceală simplă, nu necesitau efectuarea unui test Covid pentru că ca să faci test trebuie să te încadrezi în anumiți parametri. După ce avocata lui ne-a spus că a fost confirmată, evident că noi am luat altă poziție și am decis astăzi, să testăm deținutul la Covid și să vedem care sunt rezultatele”, ne-a declarat joi Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram