/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Compozitorului Gheorghe Mustea i-a fost acordat titlul onorific „Om emerit”

missing
28 iulie 2020, ora 17:16

Academicianul-compozitor Gheorghe Mustea director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Simfonice Naționale a IPNA Teleradio-Moldova, Artist al Poporului, a fost distins cu titlul onorific „Om emerit”. Titlu i-a fost oferit de către Președintele Republicii Moldova pentru cei 50 de ani de activitate artistică, pentru cei 30 de ani aflat la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice Naționale a Companiei Teleradio-Moldova, pentru promovarea artei muzicale din patrimoniul național și universal.

„Pentru mine, acordarea acestui titlu este, în primul rând, o mare responsabilitate și pentru ceea ce fac, ce am făcut și pentru ce voi face în continuare. Îmi dau bine seama că totul trebuie făcut la cel mai înalt nivel, profesionist. Aceasta ne este menirea și, de aceea, consider că e o mare responsabilitate și onoare. Dar eu cred că este și o recunoștință din partea societății pentru activitatea pe care am făcut-o până acum în cele patru direcții pe care m-am axat în activitatea mea: compoziția, dirijatul, interpretarea la mai multe instrumente și activitatea didactică, care, pentru mine este foarte importantă”, a declarat maestrul Mustea, potrivit unui comunicat al Academiei de Științe.

La 15 ianuarie 2020, în cadrului celei de-a VII-a ediție a Premiilor Naționale ale MECC, academicianul Gheorghe Mustea a fost distins cu Premiul „Gavriil Muzicescu” în domeniul muzicii, pentru promovarea artei muzicale din patrimoniul național și universal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram