/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și diplomat rus, interzis în Moldova. Jumătate din voturile lui Putin, „falsificate”

Despre ce au discutat Dodon și Krasnoselskii la întrevederea de azi de la Condrița

28 iulie 2020, ora 17:57

Președintele țării, Igor Dodon și pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoseslkii au avut azi o întrevedere la Reședința de Stat de la Condrița. Cei doi au discutat mai multe subiecte, inclusiv despre anularea posturilor noi din Zona de Securitate. 

Potrivit lui Vadim Krasnoselkii, acestea sunt posturi temporare „de carantină”, care vor fi eliminate atunci când nu va mai exista pericolul răspândirii infecției cu coronavirus.

„Inițial, erau 31 de astfel de posturi, astăzi au rămas 11 (ieri a fost luată decizia de a închide alte 5). Ele sunt nu pentru a-i împiedica pe cetățeni să se deplaseze, ci pentru a preveni răspândirea ncontrolată a infecției cu Covid – 19. Pe măsură coronavirusul va bate în retraere, aceste posturi vor fi eliminate”, a dat asigurări pretinsul lider separatist.

Dodon și Krasnoselskii au mai vorbit despre implementarea pachetului „Berlin – Plus”, pregătirile pentru noul an școlar, problemele ce vizează circulația elevilor și profesorilor din regiune, dar și despre promovarea telecomunicațiilor.

„Am ajuns la unele înțelegeri concrete privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare. Am susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița, acesta fiind un nou proiect pentru susținerea liberei circulații și a consolidării încrederii”, a spus șeful statului.

Aceasta a fost cea de-a șaptea întâlnire a lui Igor Dodon cu Vadim Krasnoselskii. Până acum, cei doi se întâlneau de fiecare dată la vila de la Holercani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram