/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Vot crucial în SUA și ajutor deblocat! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Sandu, după numirea lui Clima la Curtea de Apel: „Dodon „curăță” justiția promovând slugile lui Plahotniuc”

missing
28 iulie 2020, ora 16:36

Maia Sandu critică decizia de numire a judecătorului Vladislav Clima președinte la Curtea de Apel Chișinău. Lidera PAS consideră că „Dodon „curăță” justiția promovând în funcții de răspundere slugile lui Plahotniuc”.

„Timp de 4 ani de mandat, la indicația lui Plahotniuc, a numit în funcție de judecători o mulțime de oameni corupți. Și acum tot pe aceștia îi promovează. Judecătorul Clima, unul dintre cei care au menținut decizia de anulare a alegerilor în mun. Chișinău, a fost propus azi de CSM pentru a fi numit Președinte al Curții de Apel Chișinău”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Cineva mai are dubii că anularea alegerilor din Chișinău a fost un complot comun al lui Plahotniuc și Dodon?”, a mai adăugat politiciana.

Vladislav Clima a fost numit azi de CSM președinte al Curții de Apel Chișinău. Pentru candidatura sa au votat 9 membri CSM și doar trei au fost împotrivă.

Vladislav Clima este judecător din 2006. El a activat în cadrul Judecătoriei Ciocana, fiind și vicepreședinte al instanței. Este magistrat la CA Chișinău din 2017. ZdG a scris în 2018 despre cum a crescut averea acestuia de când a devenit magistrat. În noiembrie 2019, Clima a făcut parte din completul de judecători care a suspendat hotărârea CSM prin care judecătorul CSJ Oleg Sternioală a fost lipsit de imunitate, fiind ulterior reținut. În iunie 2018, el a fost unul dintre magistrații care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate. Totodată, în octombrie 2019, Clima, alături de alți doi magistrați, a anulat decizia CSM prin care Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram