Maia Sandu critică decizia de numire a judecătorului Vladislav Clima președinte la Curtea de Apel Chișinău. Lidera PAS consideră că „Dodon „curăță” justiția promovând în funcții de răspundere slugile lui Plahotniuc”.

„Timp de 4 ani de mandat, la indicația lui Plahotniuc, a numit în funcție de judecători o mulțime de oameni corupți. Și acum tot pe aceștia îi promovează. Judecătorul Clima, unul dintre cei care au menținut decizia de anulare a alegerilor în mun. Chișinău, a fost propus azi de CSM pentru a fi numit Președinte al Curții de Apel Chișinău”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Cineva mai are dubii că anularea alegerilor din Chișinău a fost un complot comun al lui Plahotniuc și Dodon?”, a mai adăugat politiciana.

Vladislav Clima a fost numit azi de CSM președinte al Curții de Apel Chișinău. Pentru candidatura sa au votat 9 membri CSM și doar trei au fost împotrivă.

Vladislav Clima este judecător din 2006. El a activat în cadrul Judecătoriei Ciocana, fiind și vicepreședinte al instanței. Este magistrat la CA Chișinău din 2017. ZdG a scris în 2018 despre cum a crescut averea acestuia de când a devenit magistrat. În noiembrie 2019, Clima a făcut parte din completul de judecători care a suspendat hotărârea CSM prin care judecătorul CSJ Oleg Sternioală a fost lipsit de imunitate, fiind ulterior reținut. În iunie 2018, el a fost unul dintre magistrații care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate. Totodată, în octombrie 2019, Clima, alături de alți doi magistrați, a anulat decizia CSM prin care Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!