/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ședința CSM din 28 iulie 2020 s-a încheiat. Ultima decizie aprobată de magistrați

28 iulie 2020, ora 17:19

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit marți, 28 iulie, în ședință. Pe agendă au fost incluse 16 subiecte.

17:19 Cu opt voturi pro și patru contra Petru Triboi a fost desemnat vicepreședinte al Judecătoriei Ungheni pentru un termen de patru ani. Aceasta a fost ultima decizie aprobată de magistrați.

Conform Hotărârii Plenului CSM din 29 septembrie 2016, Petru Triboi a fost transferat în funcția de judecător la instanța nou-creată Judecătoria Ungheni, începând cu 1 ianuarie 2017.

Prin decretul președintelui R. Moldova din 7 august 2014 el a fost numit pe un termen de patru ani în funcția de președinte al Judecătoriei Nisporeni.

17:08 CSM examinează punctul 12 de pe ordinea de zi – Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Ungheni. Sunt doi candidați Mariana Stratan și Petru Triboi.

Foto: captură/ privesc.eu

16:58 Magistratul Victor Olărescu a fost desemnat vicepreședinte al Judecătoriei Hîncești, cu opt voturi pentru și patru contra.

Prin decretul președintelui Republicii Moldova din 17 martie 2016, el a fost numit, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Ialoveni.

16:33 Magistrații CSM examinează punctul 11 de pe ordinea de zi – Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Hîncești. Sunt doi candidați Emil Bulat și Victor Olărescu.

16:30 Nimeni din candidați nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău. Se anunță desfășurarea unui concurs nou. Hotărârea poate fi contestată în termen de 20 de zile.

15:39 Magistrații CSM examinează punctul zece de pe ordinea de zi – Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău. Sunt trei candidați Aliona Miron, Roman Pascari și Grigore Manoli.

15:10 Candidații Dmitrii Fujenco și Liudmila Caraianu nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru funcția de președinte al Curții de Apel Comrat. Hotărârea poate fi contestată în termen de 20 de zile.

14:42 Magistrații CSM examinează punctul opt de pe ordinea de zi – Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel Comrat. Sunt doi candidați Dmitrii Fujenco și Liudmila Caraianu.

Foto: captură/ privesc.eu

A fost prelungit termenul de desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel Bălți.

14:32 Cu nouă voturi pro și trei contra, judecătorul Vladislav Clima a fost ales președinte al Curții de Apel Chișinău. Vladislav Clima este unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care, în 2018, alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate.

13:33 Magistrații CSM examinează punctul șase de pe ordinea de zi – Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel Chișinău. Sunt doi candidați Iurie Iordan și Vladislav Clima.

Foto: captură/ privesc.eu

13:07 Judecătorul Iurie Bejenaru nu a întrunit numărul de voturi necesar la funcția de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ. Hotărârea poate fi contestată în termen de 20 de zile.

12:51. Cu opt voturi pro și patru contra, câștigătoarea concursului a fost desemnată Tamara Chișca-Doneva. Candidatura acesteia urmează a fi propusă Parlamentului pentru numirea pe un termen de patru ani

12:03. Sunt doi candidați la funcția dată

12:02. Membrii CSM examinează punctul 5 din ordinea de zi – Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ

11:59. Câștigătoarea concursului a fost desemnată Nadejda Toma. Candidatura acesteia urmează a fi propusă Parlamentului pentru numirea pe un termen de patru ani

11:40. În cursă au rămas doi candidați – TOMA Nadejda, judecător, Curtea Supremă de Justiție și ȚURCAN Anatolie judecător, Curtea Supremă de Justiție. Ambii au acumulat calificativul excelent și câte 62 de puncte.

11:36. Magistrații Moraru și Catan au fost excluși din lista candidaților cu votul unanim al CSM.

11: 34 Se examinează punctul trei din ordinea de zi: Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului penal.

11:09. Liliana Catan a anunțat că își retrage candidatura de la concursul privind funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiţie, președinte al Colegiului penal

11.08. Niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi promovat la funcția de președinte CSJ. Astfel, se va desfășura un nou concurs pentru suplinirea funcției vacante. Hotărârea poate fi contestată în termen de 20 de zile.

10:50. Membrii CSM s-au retras în deliberări.

10:03. Se prezintă al doilea candidat – ȚURCAN Anatolie.

9:46. Participanții flashmobului organizat de PAS au intrat în sala de ședință a CSM.

9:35 Se examinează punctul 2 din ordinea de zi: Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții Supreme de Justiție. Sunt doi candidați care aspiră la funcția dată:

9:33. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a părăsit ședința menționând că o va urmări live.

9:31. Cu opt voturi, primul subiect a fost exclus de pe ordinea de zi.

9:09: Agenda ședinței nu a fost aprobată. Unii membri CSM solicită ca primul subiect să fie scos de pe ordinea zi, sau va fi examinat.

9:03. Se examinează primul subiect de pe ordinea de zi: Cu privire la demersul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din rândul profesorilor de drept titulari referitor la alegerea președintelui Consiliului Superior al
Magistraturii, organizarea și desfășurarea concursului de alegere a președintelui CSM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram