/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dodon a cerut președintelui italian să permită accesul moldovenilor în Italia, cu anumite condiții

missing
29 iulie 2020, ora 16:47

Șeful statului anunță că a avut o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. În cadrul acesteia, a cerut să fie permis accesul cetățenilor moldoveni în Italia cu anumite condiții.

„M-am adresat Președintelui Mattarella cu rugămintea de a permite intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Italia cu condiția prezentării certificatelor de testare la COVID-19 și efectuării, în caz de necesitate, a testări repetate imediat după intrare în Italiei”, anunță șeful statului.

Totuși, Igor Dodon nu a scris și dacă președintele Italiei va da curs solicitării.

Șeful statului a scris că au discutat un șir de chestiuni legate de dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-italiene în toate domeniile de interes comun. „Am apreciat sprijinul Italiei în promovarea agendei de reforme a Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce vizează integrarea europeană a țării noastre. Am salutat faptul că în Republica Moldova sunt înregistrate circa 1400 de întreprinderi cu capital italian iar investițiile în capitalul social fiind de circa 1,8 miliarde de lei, astfel Italia plasându-se pe locul doi după numărul întreprinderilor cu capital străin în țara noastră”, a mai spus Dodon.

În Italia starea de urgență a fost prelungită până pe data de 15 octombrie. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 29 iulie, de către Parlamentul italian pentru a facilita luarea deciziilor de către Guvern în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram