/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Nagacevschi admite că CSM promovează oameni compromiși. „Corporativism!”

missing
29 iulie 2020, ora 13:25

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevchi admite că Consiliul Superior al Magistraturii promovează oameni compromiși. În opinia acestuia, ceea ce s-a întâmplat ieri la CSM, unde au fost votate în funcții de conducere persoane asupra integrității cărora planează suspiciuni, nu este altceva decât „corporativism”.

„Corporativism, știți? Când se grupează grupuri de interese pentru promovarea anumitor candidaturi favorabile unui sau altui grup. Niște lucruri urâte și eu presupun că s-a sperat că e sfârșit de iulie și nu va exista atâta atenție și se va trece cumva pe sub masă toată istoria respectivă”, a declarat Nagacevschi aseară la „Cutia Neagră” de la TV8.

Ministrul consideră că membrii CSM au avut suficientă informație despre candidații în funcții-cheie în sistemul judecătoresc, încât să nu îi promoveze. Acesta spune că la mijloc ar fi anumite înțelegeri.

„Eu am participat la câteva ședințe…ce nu le-ai spune, înțelegerile din câte înțeleg eu se fac nu în cadrul ședinței, ele se fac undeva pe culoare. Ei între ei se înțeleg, bat palma și promovează acei membri”, a mai spus Fadei Nagacevschi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram