/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ PAS cere Guvernului să relaxeze restricțiile pentru cetățenii moldoveni care revin acasă din țările unde rata de infectare este mică

missing
30 iulie 2020, ora 12:34

Fracțiunea parlamentară Partidului Acțiune și Solidaritate cere Guvernului să elaboreze o așa-numită listă verde a țărilor care gestionează pandemia bine, iar cetățenii moldoveni care revin acasă din statele cu rată de infectare Covid -19 mică să nu fie obligați să stea în carantina de 14 zile.  Despre acest lucru a anunțat deputata PAS, Galina Sajin, joi, 30 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

Galina Sajin, deputată PAS:Cetățenii noștri se întreabă de ce este menținută măsura de plasare în autoizolare timp de 14 zile la intrare în țară, dacă ei vin din orașe unde practic nu mai există niciun caz de COVID? Este foarte comod pentru un guvern incompetent cum este guvernul Dodon, să se ascundă sub motivul protecției cetățenilor, așa cum mi se răspunde la interpelările pe care le-am adresat pe acest subiect. Protecția poate fi realizată prin testare, prin aprovizionarea cu echipament de protecție a celor care nu și le pot procura, prin asigurarea respectării normelor igieniceˮ.

În context, deputata a menționat că această cerință nu este un capriciu, este o necesitate pentru oamenii din diaspora care profită de perioada de concediu ca să-și rezolve problemele acumulate timp de un an, de exemplu, să-și perfecteze actele.

Parlamentara se arată convinsă că exemplul statelor europene care, încă de la începutul lunii iunie, au început să excludă măsura plasării în autoizolare pentru cetățenii statelor în care pandemia este bine gestionată și numărul de infectări este relativ mic, poate fi preluat și de Guvernul de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram